“I am happy you don´t like Hugo Chávez”

October 20th 2007 10:29 am

I denne uge var jeg på kursus i CST Microwave Studio i Darmstadt. Foruden de meget spændende tekniske diskussioner om løsningen af Maxwells ligninger i tidsdomænet havde jeg en interessant politisk snak med en venezuelaner, der tog en Ph.D på universitetet i Karlsruhe i Tyskland.

Jeg spurgte nysgerrigt til venezuelanernes forhold til Hugo Chávez. Han fortalte bl.a., at det var rigtigt nok, at efter Chávez var det nu muligt for børn af fattige at komme på universitetet, men for at få en masse børn af fattige ind på universitetet, havde man sænket niveauet på universitetet utroligt meget, så nu tog de bedste studerende (og de riges børn) til udlandet i stedet. Det var derfor, han selv var taget til Tyskland. Så reelt set blev de fattige ikke bedre uddannet, men til gengæld forsvandt de bedste unge til udlandet. Han mente i øvrigt, at opbakningen til Chávez i Venezuela var på omkring 30%.

Jeg spurgte ham, om han planlagde at vende tilbage. Det ville han meget gerne, da han elskede landet og sine landsmænd, men foreløbig ville han blive i Europa, da der ikke var udsigt til noget højteknologisk job i Venezuela foreløbig. Der var ingen Venezuelanske virksomheder, der havde brug for ham, og ingen udenlandske virksomheder turde at investere i Venezuela, og de virksomheder, der var der i forvejen, var på vej ud p.g.a. Hugo Chávez.

Tre italienere lyttede med pludselig spurgte venezuelaneren os alle sammen, hvad vi mente om Chávez. De tre italienere kunne godt lide ham. De kunne ikke rigtig begrunde det, andet end at han ikke lod sig kue af Bush. Jeg sagde, at jeg ikke brød mig om ham, hans socialistiske katastrofekurs og antidemokratiske tiltag. Hertil svarede han mig: “I am happy you don´t like Hugo Chávez.” Næsten alle han mødte i Europa kunne godt lide Chávez, fordi han var i opposition til Bush.

I øvrigt var venezuelaneren blevet gift på rådhuset i Sønderborg i 2006, da “det var meget nemmere for ham som ikke EU-borger at få sine papirer godkendt i Danmark end i Tyskland, der var noget mere lukket.

Share

Posted by Morten Sørensen under Diverse & Politik | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply