180° på 3 måneder

February 20th 2007 04:10 am

I dag beskriver Nyhedsavisen, hvordan Anders Fogh og regeringen på 3 måneder har vendt 180° i holdningen til at et uvildigt nævn skal godkende partinavne.

Som beskrevet i sidste inlæg på bloggen så foreslog Liberalisterne 4. august at et uafhængigt nævn skulle godkende partinavne, således at næstformand i Venstre (som protesterede indædt), Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen ikke skulle tage stilling til, om Liberalisterne kunne forveksles med Venstre, Danmarks Liberale Parti.

Hertil svarede Anders Fogh Rasmussen 9. november: “Jeg finder det vigtigt, at også disse sager afgøres af en minister.

Men 3 måneder efter har Lars Løkke Rasmussen altså gjort Liberalisternes forslag til sit eget.

Lars Løkke Rasmussen vil ikke interviewes til Nyhedsavisen, men skriver i en mail til Nyhedsavisen:

»Vi har været udsat for en helt urimelig mistanke, som ikke har noget på sig, men som vi vil gøre os helt fri af. Derfor foreslår vi, at et uafhængigt og kompetent nævn fremover behandler alle sager

Åh, hvor er du uskyldig Lars Løkke. Du skylder stadigvæk en forklaring på, hvordan det kan tage 18 måneder at afgøre det ret simple spørgsmål, om Liberalisterne kan forvekles med Venstre, Danmarks Liberale Parti? Flere juridiske eksperter har udtalt, at der ikke er nogen saglig begrundelse til den lange sagsbehandling. Normalvis tager en sådan ansøgning ganske kort tid, og det understreges af, at i løbet af det første års behandlingstid behandlede og godkendte Indenrigsministeriet 15 andre partinavne.

Særligt lusket er de sidste 3½ månedes behandlingstid. Man må forvente, at alle aspekter i sagen var vendt i løbet af de 14 måneder, det tog at afvise navnet “Liberalisterne”. I afvisningen gav Indenrigsministeriet udtryk for, at problemet var, at Liberalisterne kun hed Liberalisterne og ikke havde nogen tilføjelse til navnet. Da vi så efterfølgende søgte om Liberalisterne – Frihed og Velstand, skulle sagen vel være bøf, da vi gjorde, som Indenrigsministeriet bad os om. Men det skulle altså tage 3½ måned at godkende.

Statsministeren måtte i dag svare på kritiske spørgsmål på det ugentlige pressemøde.

En af journalisterne ville vide, hvorfor det nu pludselig er fint at lægge navnesager over i et nævn, når det for tre måneder siden var “meget vigtigt at en minister havde ansvaret derfor”.

Det blev til lidt væven frem og tilbage, men Fogh sagde til sidst, at man i løbet af tre måneder godt kunne blive overbevist om noget nyt….

I artiklen i Nyhedsavisen hæfter tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen, Henrik Qvortrup sig ved, at indenrigsministeren nu mener, at det kan give habilitetsproblemer, hvis en minister afgør sagerne:

Så må man jo formode, at der også ville være habilitetsproblemer for tre måneder siden. Men i det hele taget har den sag ikke været behandlet særlig elegant.”

Share

Posted by Morten Sørensen under Liberalisterne & Venstre | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply