Ny Alliance

May 8th 2007 06:42 am

Med fare for at lyde som en mavesur gammel mand vil jeg nu alligevel kommentere dagens dannelse af Ny Alliance.

Analysen af partiets politik vil jeg begrænse til “bla bla endnu et parti til det forenede velfærdsparti.” Til pressemødet var det første spørgsmål til Nasar Khader, hvad den afgørende politiske forskel var på det radikale venstre og Ny Alliance.

Det kunne partistifteren ikke give noget svar på. Og de politiske ligheder med det radikale venstre er da også dominerende i forhold til forskellene, ligesom partiet definerer sig som social liberal/konservativ.

Vi fik at vide, at Ny Alliance kunne samarbejde med alle, og kort tid efter lød det så:

”Vi vil pege på den statsministerkandidat, som vil minimere Dansk Folkepartis indflydelse. Det kunne også godt være Anders Fogh,” lød det fra Naser Khader.

Det er simpelthen useriøst og Marianne Jelved om igen at vælge statsminister på det grundlag.

40% i skat på arbejde lyder besnærende; men man skal bide mærke i, at Anders Samuelsen talte om skattereform og ikke skattelettelser.

Anders Samuelsen har i øvrigt altid været et mysterium for mig. I 1998 var jeg aktiv i valgkampen i Horsens for Ulrik Kragh (V), nuværende MF for Venstre. Anders Samuelsen stillede også op i Horsens, og på alle debatmøder var han og Ulrik enige. Budskaberne var, at efterlønnen skulle afskaffes, skatten skulle sænkes og flere andre gode liberale mærkesager. Det kunne man godt sige i Venstre den gang. Trods disse forslag fra Anders sluttede han debatmøderne af med at sige, at han bakkede op om SR-regeringen.

Da manden ikke virkede personlighedsspaltet kom jeg frem til, at forklaringen måtte være, at han var født ind i en radikal familie. Faderen, Ole Samuelsen, havde en enkelt periode i Folketinget i starten af 70´erne for det radikale venstre, og storesøsteren, Mette Bock, har også været aktiv i partiet.

Anders Samuelsen fik i øvrigt 176 stemmer; men da Elsebeth Gerner Nielsen blev kulturminister og derpå benyttede lex radikales til at tage orlov som Folketingsmedlem (med løn), kom Anders Samuelsen ind i Folketinget som 1. suppleant. I Folketinget forsatte han egentlig med at fremsætte forholdsvis liberale forslag, men den dag i dag definerer han sig som socialliberal.

P.S. Er uden netadgang den næste uge, så kommentarer, der kræver svar, må vente lidt.

Share

Posted by Morten Sørensen under Ny Alliance | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply