Dan Jørgensens hykleri

May 3rd 2009 09:10 pm

180grader beretter i dag, at da Dan Jørgensen 1. maj fløj i helikopter rundt til sine 1. maj arrangementer, så lejede han en helikopter til at flyve rundt i med en hel masse CO2 udslip som følge. Dan Jørgensen beskriver sig selv som miljøets mand og er så skinger og hellig at høre på, når det handler om CO2.

Dan Jørgensen forsvarer sig med, at han har købt CO2 kvoter. Han udtaler:

Det er vigtigt at holde fast i, at der købt CO2-kvoter, der betyder, at der ikke kommer et eneste gram CO2 ekstra i atmosfæren.

Men hvis, f.eks. VK-regeringen, køber kvoter i stedet for selv at spare på CO2´en, så er det forkert. Læs blot herunder:

Det er simpelthen for ringe, at man får lov at købe CO2-kreditter i u-lande i så stort et omfang. Jeg tror, at mange lande nu vil købe aflad i stedet for at presse sig selv til udvikling.

Dan Jørgensen i Information 13. december 2008 i forbindelse med EU´s klimamøde i Polen.

Regeringen burde hellere rejse flere vindmøller i Danmark – i stedet for at købe varm luft i Rusland. [….] Man kan købe aflad ved kommissionen, men det giver ingen miljøeffekt. Man burde sætte gang i en masse i Danmark, hvor der nedlægges mere vindkraft, end der bygges.

Dan Jørgensen i Politiken 21. december 2006 om regeringens plan for Danmarks CO2-kvoter 2008-2012

Danmark bør desuden leve op til sine egne reduktionsforpligtelser ved primært at reducere i Danmark. Kun i mindre grad skal vi købe kvoter eller lave projekter i udlandet. Og når det sker, skal det være gode projekter, som ud over miljøeffekten også medfører reel udvikling i samarbejdslandet.

Dan Jørgensen i kronik i Kristeligt Dagblad 5. september 2007.

– Hvis det virkeligt ender med, at EU-landene kan få dækket op mod 70 procent af deres reduktionskrav i udviklingslandene, får vi jo slet ikke den teknologiske udvikling, der skal til i vores del af verden. Og så når vi ikke de langsigtede reduktionsmål, som siger 80 procent CO2 i 2050.

Dan Jørgensen er kritisk overfor de danske parlamentarikere, der har stemt ja til hele pakken:

– De er desværre gået med på regeringens ’Lomborg-retorik’ om, at man skal investere der, hvor man får mest miljø for pengene, men reelt er det som at tisse i bukserne for at holde varmen. EU-landene burde i stedet investere massivt i grøn teknologi og omlægning af både trafik og landbrug.

Dan Jørgensen i en pressemeddelelse  17. december 2008.

Altså hvis andre køber CO2-kvoter, så er det for dårligt. Men når Dan Jørgensen køber en mark i Barrit ved Vejle, så kommer der altså ikke et eneste gram mere CO2 ud, kan man forstå på Dan Jørgensen i 180grader.

De gode må købe kvoter, de onde må ikke. Magen til hykleri skal man lede længe efter. Til 180grader siger han i øvrigt:

At jeg på 1. maj fik muligheden for at tale for tusindvis af mennesker og fortælle dem om de borgerliges forringelser på miljø- og klimaområdet betyder måske, at flere vil stemme på klimavenlige partier ved valget i juni. På den måde kan det ende med at have været en god dag for klimaet.

En så selvfed mand må have et rigtigt selvfed billede:

dan_jorgensen.jpg

Share

Posted by Morten Sørensen under Dan Jørgensen & Klima & Socialdemokraterne | 5 Comments »

5 Responses to “Dan Jørgensens hykleri”

 1. Jens Nielsen responded on 04 May 2009 at 15:00 #

  Hold da op en tåbe.

  Det “morsomme” er at vi skal høre på ham fortælle, at alle andre er nogle slemme mennesker når de gør præcist det samme som ham, mens han selv er en engel fordi han gør det af ideolgiske årsager… fri mig for hans ideologi!!
  Gad vide hvad det næste bliver… noget han godt må gøre, men vi andre ikke må, fordi hans ideologi er “god”.

  Hør nu her basse-mand, hvis du sviner miljøet til, så sviner du! Det kan ingen CO2 kvoter i verden redde dig fra!! Det er DIG der har valgt at svine miljøet til med helikopterture!

 2. Bo responded on 04 May 2009 at 16:06 #

  Mobber vi nu de smukke, bare fordi du ikke er så køn, Morten? Politik er sgu ligesom en skolegård..

 3. Morten Sørensens blog » Ida Aukens selvfedme responded on 04 May 2009 at 20:53 #

  […] godt op på min blogpost om Dan Jørgensen hykleri. Med et af sine glimrende skarpe interviews får Ole Birk 180grader i den grad udstillet Dan […]

 4. Morten Sørensen responded on 04 May 2009 at 20:57 #

  @ Bo

  Jeg ved ikke, om jeg skal tage din kommentar seriøs; men min kommentar om det selvfede går på det fuldstændig frelste og opstillede billede. Dan Jørgensen, der sidder i en grøn mark med vindmøller i baggrunden og et nærmest religiøst lys for oven. (Min dansklærer i gymnasiet ville være stolt over den billedeanalyse 😉

 5. » Socialdemokratisk dobbeltmoral Mikkel Kruse responded on 06 Jun 2009 at 23:13 #

  […] forsvarede sig med, at han skam havde købt CO2-kvoter. På trods af, at han tidligere havde kritiseret regeringens køb af selvsamme kvoter som værende […]