Ida Aukens selvfedme

May 4th 2009 08:52 pm

180grader følger godt op på min blogpost om Dan Jørgensen hykleri. Med et af sine glimrende skarpe interviews får Ole Birk 180grader i den grad udstillet Dan Jørgensens hykleri og frelsthed. Det er helt i orden at købe CO2-aflad, når man skal rejse rundt og fortælle “hvor forfærdelig regeringens miljøpolitik er,” men ikke at købe aflad, hvis man som regeringen ønsker økonomisk vækst.

Denne selvfedme og overvurdering af ens egen betydning synes jeg, man ofte ser hos klimapolitikere. F.eks. Ida Auken i Politisk Debat på DR 18. april 2009. Studieværten konstaterer i inverviewet, at der nærmest er opstået en klimaturisme, hvor danske politikere rejser rundt i verden før klimatopmødet og nævner bl.a. , at Sten Gade (SF) var i Washington i sidste uge. Hertil svarer Ida Auken, at det er vigtigt at få mødt nogle af de andre spillere på banen og får så drejet svaret over i en fordømmelse af bl.a. amerikanerkøleskabe og store ovne. Og derefter kommer følgende ordudveksling:

[DR] Og så må man tage med, at I så flyver Jorden rundt, og flytrafik er noget af det allerværste i klimasammenhæng.

[Ida Auken] Jamen det er jo en evig kamp for et menneske, der går op i klimaet, altså at man skal flyve og så videre. Men man kan sige på den anden side, dem man er oppe imod, de flyver uden overhovedet at bekymre sig, så hvis ikke os, der ligesom kæmper for at få en klimaaftale, der virkelig er ambitiøs, også vil flyve og mødes med de andre progressive mennesker rundt omkring, så bliver det ikke til noget. Det er ligesom et mindre onde for at stoppe et større, kan man sige.

Altså de gode progressive, de virkelige betydningsfulde som Ida Auken; de må flyve verden rundt, mødes med andre progressive og lukke maser af CO2 ud i kampen for mindre CO2. I modsætning til de onde, der flyver rundt, mødes med andre onde og lukker masser af CO2 ud uden at bekymre sig om det, med den uædle følgevirkning at de skaber velstand. Vi er alle lige, men nogle er mere lige end andre.

Kære Ida Auken. Hvis du vil skrue tiden tilbage og forhindre os andre i at rejse verden rundt, opleve verdenen og være med til at skabe velstand, så må du altså selv gå foran med et godt eksempel. Alt andet er hykleri, selv om du bekymrer dig om flyturens CO2 i modsætning til os andre. Til orientering så er f.eks. Skype og Communicator opfundet. Du kunne have holdt videokonference med James Hansen m.fl. Intet tvang dig til at flyve til New York.

koeleskab_og_ovn.jpg

I øvrigt er jeg den lykkelige og stolte indehaver af et amerikanerkøleskab og en stor bred ovn, som Ida Auken fordømmer i udsendelsen. Ida Auken hvis du virkelig oprigtigt er bekymret for, at jeg dermed er med til at få Jorden til at gå under, så findes der en løsning. Den hedder atomkraft og er CO2 neutral. Jeg skruer ikke ned for min levestandard, fordi Ida Auken tror menneskeskabt CO2 vil få Jorden til at gå under, og fordi hun har en irrationel modstand mod atomkraft.

Share

Posted by Morten Sørensen under Ida Auken & Klima & SF | 4 Comments »

4 Responses to “Ida Aukens selvfedme”

 1. Jan Madsen responded on 05 May 2009 at 11:36 #

  Smukt!

 2. Lisbet responded on 05 May 2009 at 19:52 #

  PRÆCIS! Den er lige i skabet, Morten Sørensen… Er så træt af de selvretfærdige ævlehoveder, som altid liiige har en god grund til at leve det fede liv, fordi de BEKYMRER sig om alt muligt. Det er symbolpolitik i højeste potens. Desværre er det ikke forbeholdt godhedsfløjen. Det ses alt for ofte også hos de såkaldt borgerlige.

 3. Anders responded on 04 Dec 2009 at 11:48 #

  Jeg er uenig her. Ida Auken gør et godt stykke arbejde, som dine børn vil blive glade for, og hvis vi er heldige, også dine børnebørn.

  Jeg synes, vi skal lade damen tale selv: http://auken.eftertanke.dk/

  Godt topmøde

  Anders

 4. Abel responded on 06 Dec 2009 at 09:50 #

  Socialistisk Folkeparti er en flok hyklere. Margrete Auken vil have almindelige menneskers (arbejdernes) flyrejser med lavprisfly forbudt, mens hun selv bare beder Vejle Rejsebureau om at arrangere de rejser, hun ønsker, med dyrefly som SAS, og når der ikke er flere penge på kontoen, flytter hun bare summerne fra Folketinget til rejsebureauets konto.
  Den dybt totalitære venstresocialist Anne Grethe Holmsgård kørte rundt i en benzinsluger af en Volvo 245 for at uddele valgpropaganda med forbud mod bilkørsel.
  Hyklerinden blev eddikesur og råbte ukvemsord, da TV2 optog hende og bilen.
  Hun vil også forbyde lavprisfly. Og nu er Ida Auken ligeså fuld af hykleri.
  Dem kommer der intet ud af, som nogen nogensinde vil takke for.
  De er ikke et hak bedre end kommunisterne i Sovjet.