Ups – hvor kan man tage fejl

August 12th 2008 11:13 pm

På Liberalisternes blog skælder jeg ud over en af mine yndlingsaversioner – statsbetalte spindoktorer. Under skrivningen af dette indlæg faldt jeg over denne forudsigelse af Thomas Larsen i Børsens Nyhedsmagasin 2001. (I ved ham kommentatoren, som Anders Fogh har en hånd oppe i 😉

Venstres formand Anders Fogh Rasmussen arbejder målrettet på at blive Danmarks næste statsminister. Efter samtaler med venner og fjender på Christiansborg opgør Børsens Nyhedsmagasin, hvorfor og hvordan Fogh vil arbejde radikalt anderledes end Poul Nyrup Rasmussen som regeringschef.

AF LARS STORR-HANSEN, THOMAS LARSEN

Og så forudser hr. Larsen følgende:

Ud med spindoktorerne: Professionelle politiske rådgivere vil få en langt mindre fremtrædende plads og vil alene blive brugt til løsning af klart definerede opgaver – typisk i relation til håndteringen af massemedierne.

Men men men; 6. marts 2008 skrev Berlingske Tidende:

Antallet af spindoktorer og pressefolk i regeringens tjeneste er fordoblet på tre år.Det skriver B.T. søndag. Anders Fogh Rasmussen og hans 18 ministre har nu ansat 52 særlige rådgivere og pressefolk, og de opruster hele tiden deres kommunikationsenheder og presseafdelinger.

Årligt bruger regeringen omkring 32 mio. kr. på at informere borgerne og sælge sin politik via medierne.

Dermed overgår Fogh-regeringen Nyrups hold med flere længder. Til trods for at Fogh, før han fik magten, tordnede mod Nyrups brug af særlige rådgivere.Grovest i munden var Fogh i sin grundlovstale i 2001:

»Socialdemokraterne har siddet så længe på regeringsmagten, at de betragter regeringsapparatet som deres personlige ejendom. De kan ikke længere se, hvor grænsen går mellem stat og parti. De baserer magten på kammerateri, vennetjenester og magtfordrejning,« sagde han.

Share

Posted by Morten Sørensen under Medier & Politiske analyser | No Comments »