Ytringsfriheden under pres II

February 29th 2008 10:07 pm

Ytringsfriheden er ikke truet bliver Tøger Seidenfaden ved med at sige. Senest i denne udgave af Debatten på DR2, hvor han debatterer sammen med Georg Metz mod Ralf Pittelkow og Martin Krasnik. (En debat hvor det står klart, at Georg Metz er helt uden realitetssans.)

Lad os prøve at se efter i dagens kultursider i Jyllands-Posten 

Hollands udenrigsminister appellerede torsdag til parlamentsmedlem om ikke at offentliggøre filmen “Fitna”, der er stærk kritisk over for islam. Læs resten her.

En udstilling i Berlin med satirisk-politiske karikaturtegninger og plakater lavet af den danske kunstnergruppe Surrend er blevet lukket af sikkerhedsgrunde. Det oplyste de tyske myndigheder torsdag.

Ifølge Kunstforeningen Tiergarten forårsagede “opbragte muslimer” tirsdag forstyrrelser på udstillingen, hvor de krævede, at en af de 21 plakater blev fjernet.

– Dette blev fulgt op af konkrete trusler om vold, hvis dette ikke skete, oplyser kunstforeningen.

Genstanden for vreden er en plakat, der viser kabaen, den hellige sten i Mekka. Plakaten har inskriptionen “Dumme Sten”. I udstillingen findes også en plakat med en mand, der bærer en typisk jødisk hovedbeklædning. Den har inskriptionen “Dumme Hue”. Læs resten.

Share

Posted by Morten Sørensen under Islam & Ytringsfrihed | 1 Comment »

One Response to “Ytringsfriheden under pres II”

  1. Jbl responded on 01 Mar 2008 at 01:35 #

    Hvad sker der med de jøder, Metz Pundik m.fl vil idag forsvare nazismen og deres handlinger,er de blevet kristne i vores samfund?vend den anden kind til.Måske føler de sig uberettiget i live efter, hvad der skete mange deres ligestillede under anden verdenskrig.I dag er det en anden isme,som gør sig gældende.Thøger forsøger forgæves at forsvare sine synspunkter,det er pinligt ,at den mand ikke vil erkende hans fejltolkning,det ville klæde ham .hvis det usandsynlige skulle ske.