Var det det?

November 13th 2008 12:02 am

Der er som bekendt indgået forlig om finansloven mellem Venstre, de konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Meget sigende for finansloven er det mest omtalte ikke indholdet men Helge Sander og Antorinis numse. Finansloven indeholder intet afgørende nyt. Intet der trækker Danmark i borgerlig liberal retning, bortset fra konferencen om ytringsfrihed, der med lidt god vilje kan kaldes en liberal markering. Tværtimod indeholder forliget en, bogstavelig talt, lokumsaftale, der kun vil gøre kommunerne endnu mere uansvarlige og skabe endnu mere administration i kommunerne. Jeg hørte i Radioavisen i dag, hvordan Varde Kommune havde sendt 60 ansatte på kursus i at søge statslige fonde. Er det ikke herligt? Det offentlige bruger masser af tid på at søge offentlige kroner. Antallet af statslige puljer er eksploderet.

Nå men det egentlige formål med indlægget er at undres over Liberal Alliance. Hvorfor i alverden går de med i forliget uden at få nogle indrømmelser? Partiet har nu aktivt tilsluttet sig, at VK regeringen endnu et år fortsætter med at administrere den socialdemokratiske velfærdsstat, og med deltagelsen i forliget har de effektivt afskåret sig selv fra på baggrund af finansloven at føre en ideologisk debat, der kan trække holdningerne i Folketinget- og resten af samfundet – i liberal retning. Med deltagelsen er det sværere at argumentere for, hvorfor man skal stemme på Liberal Alliance i stedet for de konservative. Begge partier er tilsyneladende borgerlige i skåltaler og principprogrammer, men når det kommer til stykker, falder de til patten.

Jarl spekulerer i, om finansminister har gjort et fantastisk arbejde med at tale bukserne af LAs forhandler Anders Samuelsen. Det tror jeg, han har ret i, og det bekræfter blot min tese om, at Anders Samuelsen er overvurderet. Al den snak om at Anders Samuelsen skal være leder, minder meget om omtalen af Nyrup, i tiden før han blev formand, hvor han også blev overvurderet.

Jeg håber, det var en enlig svale for trods min foragt for partiets ledere, så havde jeg efterhånden bestemt mig for at stemme på partiet. Godt nok er de nogle plattenslagere; men de er mine plattenslagere. Eller var mine plattenslagere, for efter dette forlig er det vanskeligt at se forskel på Liberal Alliance og de andre partier. Var det virkelig det? Er den liberale opstandelse allerede slut?

Share

Posted by Morten Sørensen under Uncategorized | No Comments »