Liberal opstandelse eller opportunisme i Ny Alliance?

May 24th 2008 12:45 am

Ny Alliance spytter den ene liberale melding ud efter den anden for tiden:

Så er spørgsmålet, hvordan man som liberal skal forholde sig til de nye toner? Jeg er ret overbevist om, at den nye liberale profil kommer efter en kynisk beregning af, hvad der kan redde partiet. Det er der, de ledige synspunkter er, og det er eneste chance for genvalg.

F.eks. kan man i Ny Alliances partiprogram vedtaget så sent som august 2007 læse, at de 4 forbehold skal til afstemning, og på hjemmesiden under mærkesager står der:

5. Vi skal tage et større internationalt medansvar. Det gør vi ved at være fuldgyldigt medlem af EU og derfor ønsker vi alle fire forbehold fjernet ved en folkeafstemning.

Det er ikke troværdigt at vende 180° rundt i en så stor sag på så kort tid, uden at forudsætningerne har ændret sig væsentligt. Det lugter af populisme og levebrødspolitik af værste slags. Og derfor forholder jeg mig meget skeptisk, trods min liberale politiske overbevisning, til Ny Alliance og deres liberale meldinger. For hvis igen bliver opportunt for dem at mene det modsatte, så gør de det – akkurat som Anders Fogh.

Share

Posted by Morten Sørensen under Ny Alliance | 5 Comments »

5 Responses to “Liberal opstandelse eller opportunisme i Ny Alliance?”

  1. Isabella Balkert responded on 24 May 2008 at 13:55 #

    ER du nu odiøst at være euro skeptisk? Eller har det liberale/højreekstremistiske islet i dansk politik overhovedet ikke nogen som helst forbehold mod den EUforiske og EU fundamentalistiske agenda der bliver kørt hen over hovedet på folket i EU´s navn?

    Adskillige økonomer advarer imod Euroeno og nogen af de fremste hoveder i Europa advarer imod EU og Euroen i det hele taget – Og så skal man finde sig i at 180 grader, Liberalisterne og Morten Sørensen kalder det opportunisme at advare Danskerne imod Euroen af helt saglige årsager.

    Som EU kritisk må jeg tage afstand fra at man helt fascistisk tillader sig at mene at det er rigtigere at være EU og Euro tilhænger end det er at være EU kritisk og Euro modstander og jeg vil derfor især tage afstand fra at man både i pressen og især i 180 grader og hos Liberalisterne tillader sig at køre hetz på folk der fremfører en anden holdning til EU end de selv har.

    Måske ver det på tide at også de EU fundamentalistiske højrekstremister der finder behag i at folket ikke får lov til at give udtryk for deres holdning til EU og Euroen i et folkestyre – Læser nogen af de sobre og veldomumenterede årsager til at man ønsker at bevare sin egen valuta-

    Jeg kan anbefale:
    “JUST SAY NO” – 100 arguments against the Euro.
    “The Tainted Source” – The undemocratic origins of the EUROPEAN idea – af John Laughland.
    “The Great Deception” – Cristopher Booker and Richard Noth
    “The Rotten Heart of Europe” af Bernard Conolly.
    “The Principality and Power of Europe” – Adrian Hilton
    “Republic” – Plato
    The Social Contract – Rousseau
    Nicomachean Ethics – Aristotele

    Og ikke mindst bogen om Mosley, den proeuropæiske, Engelske fascist – Der skabte det proeuropæiske Magazin – The European.

    Det er skammeligt at man igen, igen fører sig frem på fascistisk vis i Euspørgsmålet, som om man alene vide og folket er dumt. Og det er ikke mindre bekymrende at man over en kam, lægger EU kritiske partier for had, og radbrækker deres motiver for at være EU kritiske til at være det rene spin og gøgl, mens man selv ikke evner at svare konkret på (i dette tilfælde Anders Samuelsens årsag til at være kritisk over for Euroen) – For i alle EU kritiske spørgsmål magter man jo ikke at svare konkret eller overbevisende på – Hvorfor man går ind for EU og Euroen – Med andet end harme, bedrevidenhed uden fakta – Og injurierende udgydelselser i det hele taget.

  2. Morten Sørensen responded on 24 May 2008 at 16:27 #

    Øh, prøv læs mit indlæg igen!

    Jeg skriver jo, at NA spytter den ene liberale udmelding ud efter den anden, hvorefter jeg henviser til nej til Euroen som en liberal udmelding.

    Liberalisterne anbefaler også et nej:

    http://liblog.dk/nej-til-euroen/

    Min pointe er, at jeg ikke tror NA over en dørtærskel. Samtidig med NA udmelding kan man på deres hjemmeside læse, at det er en mærkesag at få afskaffet forbeholdet for fælles valuta.

  3. Isabella Balkert responded on 24 May 2008 at 19:53 #

    Hej Søren Mortensen,

    Det viser sig så, at jeg har været for hurtig på aftrækkeren – En rødhåret svaghed – Og at vi rent faktisk er enige i både det ene og det andet – Og ikke mindst at det er klogt at sige nej til Euroen.

    Det fremgik ikke så tydeligt af 180 grader at det hang sådan sammen, fordi man der lagde vægt på at forholde Ny Alliance og Anders Samuelsen det opportunistiske i at sige Nej tak til Euroen, med en henvisning til dig.

    Jeg er tror sådan set heller ikke hverken Anders Samuelsen eller Ny Alliance over en dørtærskel – Men jeg er da tilhænger af alle de synspunkter der støtter min egen holdning og i dette tilfælde – At det er en dårlig idé at stemme Ja til Euroen.

    Desuden ser jeg så også i den grad forarget over at man ikke kan tage diskusionen om Euroen eller EU – Uden man bliver pebet ud som havende misplacerede meninger og neurotiske holdninger til EU i det hele taget – I pressen. (Hvilket du selvfølgelig ikke skal tage ansvaret for)

    Jeg skal være den første til at kritisere Ny Alliance for mange af deres synspunkter, men her har de da alligevel fundet et synspunkt frem, som jeg kan være enig med dem i – Og siden du også er enig med dem i dette synspunkt – Kunne de så ikke for en gang skyld have fået lidt ros?

    Under alle omstændigheder har jeg nu en meget mere positiv holdning til Liberalisterne – Netop på grund af jeres holdning til Euroen – God Weekend 😀

    Venlig hilsen
    Isabella Balkert

  4. Kenneth Jakobsen responded on 05 Jun 2008 at 13:26 #

    @ Morten Sørensen

    Du bør nok læse NAs EURO udmelding ordentligt. Deres seneste udmelding er, at de PÅ NUVÆRENDE TIDSPUNKT, ikke mener vi bør med i EUROen. Derfor er det ikke en kovending. Hvis EU får gennemført de nødvendige reformer, står de nu nok ved at få afskaffet alle forbeholdene.

  5. Isabella Balkert responded on 05 Jun 2008 at 18:54 #

    Kenneth Jakobsen,

    NA skifter ikke mening om Euroen, det ville være det samme som at sparke Saxo bank i røven som tak for det enorme beløb Saxo Bank investerede i NA.

    Saxo bank er imod Euroen, og med Saxo bank i ryggen, som den eneste store økonomiske bidragsyder til NA, honorerer NA selvfølgelig Saxo bank gennem at bakke Saxo Bank op i Euro spørgsmålet, lige som Danske bank støtter Det Radikale Venstre fordi både Danske Bank og deres protege Det Radikale Venstre står ens i Euro spørgsmålet og Jyske Bank selvfølgelig også bakker op om et Euro kritisk parti.