Hvorfor er Villy in? II

March 17th 2008 04:40 pm

Lige en hurtig opdatering på forrige post. Villy fortsætter med at sætte sin troværdighed over styr.

I onsdags kunne JP berette om endnu en lystfiskerhistorie fra Villys mund. Avisen referer fra et interview i Politiken, hvor Søvndal siger:

Jeg mødte en tidligere bekendt 1. maj i Kolding. Hun bor i et område, hvor der er problemer med unge somaliere. Hun gør rent på skolen som rengøringsdame. Så siger hun: Jeg vil meget gerne stemme på jer. Det vil jeg gøre den dag, hvor I er stand til at give et svar, der gør, at jeg kan bo i sikkerhed, uden at de indvandrere generer mig.

Men da JP prøver at spore kvinden, kan det ikke lade sig gøre:

»Jeg kan ikke huske, hvad hun hedder, men det var en, der lavede nærradio i Kolding tilbage i begyndelsen af 1980’erne, da jeg var nyt byrådsmedlem. Jeg mødte hende igen på værtshus efter et 1. maj-arrangement i Kolding,« siger Søvndal.

Sidste år?

»Nej, det har nok været for fire-fem år siden, men jeg er ikke så god til det med tal, ved du nok!«

I sig selv en meget lille “sag”; men sammenholdt med alle de andre historier, tegner der sig efterhånden et billede af en mand med et ubekymret forhold til sandheden.

I går var det så igen JP, der undersøgte en af Villys påstande. I interviewprogrammet Ærlig Talt på DR1 torsdag den 6. marts forklarede Søvndal, at hans pludselige holdningsskifte til Muhammedtegningerne, udtrykt i en kronik i Politiken 6. marts 2006, skyldes Flemming Roses optræden i en direkte CNN udsendelse, hvor Rose sagde, at han ville bringe satire-tegningerne fra en Iransk konkurrence om at gøre grin med Holocaust.

JP skriver endvidere:

“Og der står jeg fuldstændig af. Man laver ikke grin med noget, der dræbte seks millioner mennesker,« sagde Villy Søvndal.

Han forklarede, at han kaldte tegningerne »stupide«, »ondskabsfulde« og »pubertære«, fordi han blev vred:

»Der flyver en finke af panden, når man er vred, og jeg var faktisk vred på det tidspunkt.«

Men denne forklaring holder ikke, da der gik 4 uger, fra Flemming Rose var på CNN, til kronikken blev bragt. Villy Søvndal undskylder sig herefter med:

»Når man beder om at få en kronik optaget, så bliver den ikke optaget med det samme. I hvert fald ikke i Politiken,« siger Villy Søvndal.

Men denne forklaring afviser medforfatteren på kronikken, Holger K. Nielsen, ifølge JP:

Holger K. Nielsen siger til Jyllands-Posten, at kronikken først blev skrevet kort tid før, den blev bragt, og dermed uger efter historien om den iranske avis. En historie, som Holger K. Nielsen i øvrigt slet ikke husker i forbindelse med kronikkens tilblivelse.

Mon ikke Villy kommer til at lide samme skæbne som Marianne Jelved og Nasar Khader med en kortvarig status som politisk helt efterfulgt af et fald fra tinderne.

Share

Posted by Morten Sørensen under Villy Søvndal | 4 Comments »

4 Responses to “Hvorfor er Villy in? II”

  1. Carsten Agger responded on 17 Mar 2008 at 17:30 #

    Nu var Marianne Jelveds centrale position på toppen af dansk politik jo altså ikke just *kortvarig*, så hut jeg hvisker; jeg tror, mange vil mene, det er meget godt gået, hvis de “blot” kan holde skansen så længe som hende …

  2. Morten Sørensen responded on 17 Mar 2008 at 17:41 #

    Du har ret i, at hun sad meget længe som leder af Det Radikale Venstre; men det var hendes “kultstatus”, jeg henviste til. Denne status opnåede hun først, så vidt jeg husker, i året op til valget i 2005 og ikke mindst efter valget i 2005, hvor de radikale gik frem fra 9 til 17 mandater. Men da hun først foreslog sig selv som statsministerkandidat, gik det hurtigt den anden vej.

  3. Jbl responded on 17 Mar 2008 at 22:54 #

    Ja det var håndtasken, vi troede virkelig på multikulturen .Stille og roligt åbenbarede DF den skinbarlige sandhed sig,de satte ord på problemerne,men fik prædikatet racistisk,det gør de stadigvæk,heldigvis vokser åbenbarelsen sig.sandheden er ilde hørt.

    Villy er en <<<<<<<<<<kadher.Pressen er delvis skyldig,de mangler virkelig væsentlige ting at skrive om.

  4. Anna Lyttiger responded on 20 Mar 2008 at 14:51 #

    Jeg tror ikke Filli Safendal over en dørtærskel, om han så siger, at Fort Bragg ligger OVENPÅ den grønlandske indlandsis. (Manden var oven i købet FORSVARSPOLITISK ORDFØRER for SF på daværende tidspunkt!!!)

    Filli fisker i rørte vande – mange på venstrefløjen ser gerene en S-F-R-regering, men han formår kun at score stemmer fra Socialdemokratiet. Der ryger ingen stemmer over midten.