Gang i klimadebatten

January 22nd 2008 11:44 am

Ingen seriøse videnskabsmænd bestrider i dag, at hovedparten af den globale opvamrning skyldes CO2 og andre drivhusgasser, som mennesket udleder.

Sådan skriver Politiken i alle faktabokse hørende til artikler om klimaet.

Men men men. I blogsfæren (her så jeg det første gang) og ikke MSM har et brev fra 100 anerkendte videnskabsmænd floreret længe. I dag bringer 180grader det som klumme.

Brevet indledes således: “Det er ikke muligt at stoppe klimaændringer, et naturligt fænomen som har påvirket menneskeheden igennem alle tider. Både geologisk, arkæologisk, mundtlig og skriftlig historie bevidner de dramatiske udfordringer, som fortidens samfund blev udsat for som følge af forandringer i temperatur, nedbør, vind og andre klimatiske udsving. Vi har derfor brug for at gøre lande modstandsdygtige i forhold til hele rækkevidden af disse naturlige fænomener ved at fremme økonomisk vækst og velstandsskabelse.

Det har også længe være kendt, at gennemsnitstemperaturen (hvad så end det betyder*) ikke er steget de sidste 10 år. Det nye er, at det nu også finder frem til MSM; det er nemlig p.t. forsiden historien på JP.

Måske vil vi i fremtiden få en knap så religiøs debat om klimaet, der anerkender, at det er et kompleks emne, som slet ikke er forstået endnu.

Selv er jeg i gang med at læse Henrik Svensmark og Nigel Calders “The Chilling Stars“, som jeg vil give en vurdering af på min blog, når jeg er færdig.

————
* Det er ikke lige til at sige, hvad der er Jordens gennemsnitstemperatur. Det kan beregnes på mange forskellige måder, som Christian Bjørnskov tidligere har skrevet om på Punditokraterne.

Share

Posted by Morten Sørensen under Klima | 2 Comments »

2 Responses to “Gang i klimadebatten”

  1. Kimpo responded on 22 Jan 2008 at 11:44 #

    Klimadebatniveauet er et udslag af den kvælende feminisering af vesten, som forhindrer logisk begavede i at styre verden i fællesskab, men giver magten til følefascister og deres skandalekræmmere.

    Solen er vigtigste faktor, så er der Mælkevejen (trenden er formentlig for lang til at have politisk interesse), og så jordens egen konfiguration 🙂

  2. Morten Sørensen responded on 23 Jan 2008 at 02:32 #

    Det er ikke så lidt, du giver feministerne skylden for 😉

    Selv om Henrik Svensmarks (m.fl.) teorier ser lovende ud, så tør han ikke udtale sig så skråsikkert som dig.

    F.eks. siger han til TV2 i oktober 2006:

    Jeg siger, at solen har en indflydelse. Men jeg siger også, at det er usikkert, hvor meget af opvarmningen, der skyldes solen, og hvor meget der skyldet CO2. Drivhuseffekten må spille en rolle, men de der meget skråsikre udsagn om, at tempe-raturstigningen alene skyldes CO2, har ikke videnskabeligt belæg. Det er gætværk.

Comments RSS

Leave a Reply