Nypuritanske feminister

October 12th 2007 02:09 am

sygeplejerske.jpg

Kære mænd

Jeg beklager, at jeg med ovenstående billede har givet jer et helt falsk billede af sygeplejersker. Jeg ved godt, at I alle sammen nu betragter sygeplejersker som sexobjekter og slet ikke kan tænke på andet, næste gang i ser en sygeplejerske.

Ja så dumme tror Dansk Sygeplejeråd, at vi mænd er. I Politikens forbrugermagasin, Tjek, udtaler næstformand, Dorte Steenberg:

JBS giver mandlige patienter et billede af, at det er o.k. at behandle sygeplejersker som sexobjekter. De kan nu tage det her billede med sig på nethinden, når de møder sygeplejersker på hospitalet eller i hjemmeplejen, hvor sygeplejerskerne udfører et livsvigtigt arbejde hver eneste dag. Det er under lavmålet.

[….] 

Det kan ikke være meningen, at sygeplejersker skal se sig selv portrætteret på den måde. Man ville aldrig se en læge i den position, men at det er en sygeplejerske, en stuepige, en sekretær og en nonne viser, at kampagnen bunder i et fuldstændig forældet kvindesyn, der ikke hører nogen steder hjemme, og som ingen kan være tjent med.

Men hvad er det lige for en mandesyn Dorte Steenberg har? Mænd er så dumme, at de ikke kan skelne mellem reklame og virkelighed, og de tænker kun på en ting.

Hun har i øvrigt slet ikke fattet, at reklamekampagnen gør tykt nar af mænd. Hele kampagnen går ud på, at mænd gider ikke kigge på bare mænd, hvorfor JBS viser kvinder i mandesituationer, jf. den øldrikkende, bøvsende og fjærtende kvinde i reklamen. Skal jeg så også føle mig krænket, for nu tror alle Sygeplejersker jo, at vi mænd går rundt og snuser til dametrusser dagen lang?

Dorte Steenberg er i sin gode ret til at synes, at reklamen er dum. Men så kan hun jo bare lade være med at købe JBS i stedet for at blande forbrugerombudsmanden ind i det. (Personligt går jeg uden om de produkter, der har alt for dumme reklamer.)

Jeg er ved at være træt af nypuritanske feminister.

Share

Posted by Morten Sørensen under Frisind | 4 Comments »

4 Responses to “Nypuritanske feminister”

 1. Rolf Rasmussen responded on 12 Oct 2007 at 02:09 #

  Skal jeg så også føle mig krænket, for nu tror
  alle Sygeplejersker jo, at vi mænd går rundt og snuser til dametrusser
  dagen lang?

  Det er ikke utænkeligt, at Tom Jones gør det i pauserne.

 2. Jan Madsen responded on 12 Oct 2007 at 09:54 #

  Det er utroligt. Først Sloggi og Fitness World:

  http://mortenlofberg.wordpress.com/2007/09/21/nypuritansk-pis/

  Og nu JBS.

  Forbanede tosser.

 3. Kimpo responded on 12 Oct 2007 at 12:25 #

  På tide at sætte hende på som hans pige 🙂

 4. JFA responded on 12 Oct 2007 at 12:26 #

  Men de er jo smarte. Er der noget, der ikke falder i deres smag, kalder de det bare sexistisk. Så bliver det pludselig en sag for hele statsapparatet.

  Femiban vil ikke have bart kød i det offentlig rum, præcist som Taliban ikke vil.

  Samme menneskesyn ligger bag. Mænd korrumperes og bliver nogle være nogle. Fanatikere kan ikke skelne fantasi fra virkelighed og har ingen humor. Det er ligegyldigt om vi taler Taliban eller feminister.

Comments RSS

Leave a Reply