Utroværdige og uduelige politikere i Viborg Kommune

August 27th 2007 09:57 am

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, at Viborg Kommune vil lukke den lokale skole. Indledningsvis vil jeg sige, at jeg ikke nødvendigvis er imod skolelukningerne, men jeg er imod dem, når de sker forhastet og uigennemtænkt på grund af nogle horrible prioriteringer. Det har jeg skrevet et læserbrev til Viborg Folkeblad om, som kan læses nederst på siden.

Velfærdsstaten er alles kamp mod alle om andres penge. Dem der råber højest får mest. Dette ses tydeligt ved, at de to byer i Viborg Kommune, som har protesteret mest og anmeldt en friskole, har fået annulleret deres skolelukninger.

I morgen er der så indkaldt til demonstration mod skolelukningerne i Viborg. Jeg ville indtil for nylig have forsvoret, at jeg nogensinde skulle deltage i noget sådant. Men hvis ikke jeg deltager i det førnævnte spil, ”Alle mod alle om andres penge”, så er der andre, der løber med mine penge. Og når kommunen har råd til bl.a. øget finkultur og mere naturgenopretning (se læserbrevet) samtidig med, at de ser sig nødsaget til at lukke skoler p.g.a. økonomien og hæve skatten, så bliver jeg nødt til at protestere.

Allerbedst ville det være, at privatisere skolevæsenet, så vi forældre selv kan bestemme over vores børn frem for at helt fremmede mennesker i Viborg Byråd skal gøre det. Men det er ikke på dagsordenen, og i mangel af bedre vil jeg male min egen kage i morgen og protestere mod skolelukningerne.

Men kommer der en rød fane med, så er jeg skredet…….

 ——————–

Læserbrev sendt til Viborg Folkeblad: 

Spørgsmål om prioritering

De forhastede skolelukninger blev begrundet med, at kommunen stod i en meget økonomisk vanskelig situation. Men 27/8 udsender forligspartierne så en alenlang pressemeddelelse fyldt med det ene nye udgiftskrævende initiativ efter det andet. Anlægsudgifterne stiger fra 129 mio. kr. årligt til 150 mio. kr. årligt. Af dem bruges bl.a. 35 mio kr. til parkeringspladser ved et uddannelsescenter, 10,8 mio kr. til Naturvidenskabernes Hus og 8 mio kr. til naturgenopretningsprojekter. Der er også plads til, at man vil bruge 200 mio kr. på anlæg på kommunens skoler samtidig med, at en kun 3 år gammel skolefritidsordning i Vroue og et spritnyt fysiklokale i Vridsted skal stå ubrugte hen.

På driftssiden kan man læse, at der er plads til at give 1 mio kr. årligt til lokale borgerinitiativer, en merudgift (sic!) på 800.000 kr. årligt til det jyske ensemble og 400.000 kr. årligt til kultursamarbejde med 3 andre jyske kommuner, og sådan fortsætter det med udgifter til ikke-kommunale kerneopgaver.

Man kan desuden læse, at man vil styrke skoleområdet med 5 mio kr. For at få råd til dette lukker man så Vroue Skole, som skoleudvalgets medlemmer selv har kaldt et pædagogisk fyrtårn. Til grund for denne beslutning må ligge den sædvanlige politiske fejltagelse, at flere penge er lig mere kvalitet.

Med ovenstående udgifter in mente bedes I, kære politikere, lade være med at give økonomien skylden for skolelukningerne. Ovenstående viser, at der er nok af andre steder, kommunen kunne finde pengene. Det er ren prioritering, og man må derfor konstatere, at politikerne prioriterer parkeringspladser, finkultur og kvækkende frøer i Nørre Mølle Enge højere end skoleområdet.

På trods af skattestop er de tørre fakta, at det offentlige aldrig nogensinde har krævet flere penge ind i skat. Oven i dette er den officielle arbejdsløshed den laveste i mange år. Derfor er det en ekstra hån mod skatteyderne i udkantsområderne, at skatten stiger samtidig med, at der er penge til kultur og anlæg; men skoler skal lukkes.

Som vidne til de nye udgifter i budgetforliget og skatteborger i Vestfjends, der bliver helt uden skole fra 7. kl., kommer man uvægerligt til at tænke på replikken i filmen »De Grønne Slagtere«, hvor Ole Thestrup beskriver hjortens sørgelige vej fra fritgående vildt til pølse: ”Man kan vel nærmest sige, at der er noget mytologisk ved at dræbe et dyr, og så håne det ved at stikke det op i dets egen tarm bagefter”.

Share

Posted by Morten Sørensen under Det offentlige & Politik & Viborg | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply