Vesselbo bliver ikke genvalgt

May 30th 2007 09:28 am

Foranlediget af et spørgsmål i en kommentar på Jarls Blog, vil jeg forsøge mig med en politisk analyse, omend jeg normalt synes, der er for mange politiske analyser og for få afdækninger af politiske holdninger i de danske medier. (Jarls analyser er noget nær de eneste, jeg gider at læse.) 

En læser spørger Jarl, om Vesselbo leder efter en ny kreds, hvilket jeg ikke ved, om han gør; men han har i hvert tilfælde gode grunde til det.

I 2001 blev han valgt som nr. 7 ud af 7 Venstre MF´ere fra Århus Amt. I 2005 blev han valgt som nr. 6 ud af 6 i Århus Amt.

(I 2001 fik han endda færre direkte personlige stemmer end nr. 8 og kom kun ind, fordi han var opstillet i en stor kreds og derfor blev tildelt mange listestemmer.)

Siden da er Karen Jespersen blevet opstillet i Favrskov, som ikke gav valg sidste gang. Derudover er den dygtige, sympatiske, velintegrerede, demokratiske muslim, politisk ordfører i byrådet for Venstre i Århus samt vikarierende børnerådmand, Bünyamin Simsek, blevet opstillet i Århus Nord, der heller ikke gav valg sidste gang.

Karen Jespersen og Bünyamin Simsek skal nok slå Vesselbo. Herudover har Århus Vest opstillet en ikke alt for gammel kvinde, Mette Madsen, hvilket en midaldrende mand traditionelt har svært ved at konkurrere imod. (Ved godt det er politisk ukorrekt at sige…..)

De øvrige valgte i midtjyllands østkreds, som han ikke konkurrede mod sidste gang, fik langt flere stemmer end ham sidste gang. Det drejer sig om Troels Lund Poulsen (Hedensted) og Irene Simonsen (Horsens).

Læg dertil at Venstre sågar risikerer at tabe et mandat i Midtjyllands Østkreds, så giver jeg ikke mange procent på Vesselbos genvalg.

Om det har haft indflydelse på Vesselbos flirten med Ny Alliance, kan man jo kun gisne om. Endelig har mange venstrefolk i Århus det ikke godt med, at byens eneste MF´ere er Kjøbenhavner.

Share

Posted by Morten Sørensen under Ny Alliance & Politiske analyser & Venstre | 2 Comments »

2 Responses to “Vesselbo bliver ikke genvalgt”

  1. Jarl Cordua responded on 30 May 2007 at 07:33 #

    Det var da en interessant analyse! 🙂

  2. Andreas responded on 04 Jun 2007 at 09:28 #

    Jarls analyser er gode, ja. Men glem ikke Kristian Madsen. Han må så absolut være centrum-venstres store håb i blogosfæren. Selvom han skriver for sjældent, så er det altid fantastisk når han gør.

    Jarl og Kristian minder på en måde meget om hinanden: De kommenterer begge to politik med slet skjult skæven til egne sym- og antipatier. De skriver KUN om politik – fokus er en vigtig kvalitet i blogosfæren. Og så er de insidere i deres respektive partier.

    http://www.kristianmadsen.com/

Comments RSS

Leave a Reply