Tysk sangaften i DKP

April 30th 2007 11:56 am

DKP, som er en af de tre partier, der var med til at stifte Enhedslisten, lever endnu parallelt med Enhedslisten. Bl.a. er Frank Aaen stadigvæk medlem af partiet, så vidt jeg ved.

15. maj afholder partiet tysk sangaften:

—–
Tysk sangaften

Tirsdag 15 maj kl 19:30 holder DKP tysk sangaften i Nordvest Bogkafé, Frederikssundsvej 64, 2400 København NV..

Tyskland er marxismens vugge: Karl Marx blev født i byen Trier. Tyskland havde den største nationale sektion i anden internationale. Tysk revolution i 1919, hvor Rosa Luxemburg og Karl Liebknecht og mange andre medlemmer af KPD døde. I det nazistiske tyskland blev kommunisterne sat i koncentrationslejre. Det var der også mange andre, der blev. Efter krigen oprettedes DDR, et socialistisk Tyskland. Og efter DDRs opløsning er det hæderkronede gamle DDR-parti gået sammen med Vesttyske kammerater om at skabe et nyt parti, som nærmest er Tysklands svar på Enhedslisten [min fremhævning]. Af alle disse grunde og flere til har vi valgt at holde en tysk sangaften. Vi kan lide at synge. Og vi vil gerne have en hyggelig aften.

Du kan kontakte mødeplanlægningsgruppen på mail dkp@dkp.dk eller med et almindeligt brev DKP, Frederikssundsvej 64, 2400 København NV.
—-

Jeg glæder mig allerede nu til at læse BT’s dækning af sangaftenen, der vel kommer til at rumme sange fra det hæderkronede tyske kommunistparti SED, og mon ikke også vi får lidt hammer og segl og Lenins kontrafej at se.

Share

Posted by Morten Sørensen under Enhedslisten | 1 Comment »

One Response to “Tysk sangaften i DKP”

  1. Kasper B. Jensen responded on 28 Jun 2007 at 11:56 #

    For god ordens skyld: Frank Aaen har meldt sig ud af DKP.

    Og DKP’s udlægning af det nystiftede tyske parti Die Linke er ret forkert. Det er rigtigt at mange af SED’s medlemmer efter murens fald gik ind i PDS (Partiet for Demokratisk Socialisme) – et parti der målt på dets vælgertilslutning i aller højeste grad må siges at have haft en eksistensberettigelse. PDS er nu fusioneret med den socialdemokratiske udbrydergruppe WASG under ledelse af partiets tidligere formand Oskar Lafontaine. Fusionen hedder Die Linke og har en pæn opslutning i befolkningen. Partiet opsamler især utilfredse socialdemokrater.

    PDS og senere Die Linke har taget meget ansvar som regeringsparti i en række delstater, og kan derfor på ingen måde sammenlignes med Enhedslisten. PDS tog, og Die Linke tager, afstand fra de forbrydelser der blev begået ad DDR-staten.

Comments RSS

Leave a Reply