Danmarks borgerlige parti

April 9th 2007 04:10 am

Efter en pause fra bloggen poster jeg herunder et indlæg, jeg netop har sendt til Jyllands-Postens debatredaktion.

 

——–

 

Hovedbestyrelsesmedlem i det konservative folkeparti, Peter Norsk, spørger i et indlæg 13. marts, hvad forskellen er på V og S? Han fik intet svar (mon det findes?) og skriver så i en kort sagt 7/4, at K er det eneste borgerlige parti, da partiet går ind “for lavere skatter, en mindre og mere effektiv offentlig sektor, mere lov og orden, mere personlig frihed og et større personligt ansvar.”

 

Nu skal man ikke skyde med sten, når man selv bor i et glashus. Må jeg minde om, at den regering, som K er medlem af og jf. Brian Mikkelsen har stor indflydelse på:

  • Kræver flere penge op i skatter og afgifter målt i faste kroner end nogen anden regering.
  • Har ladet skattetrykket målt som procent af BNP stige fra 48,6% (2001) til 50,8% (2005, nyeste tal).
  • Har ladet den offentlige sektor vokse langt udover det målsatte, således at den offentlige sektor aldrig har været større.
  • Har indskrænket den personlige frihed gennem bl.a. øget overvågning og flere undtagelser fra grundlovens paragraf 72 om boligens ukrænkelighed
  • Har en konservativ forbrugerminister, der vil mindske det personlige ansvar og bestemme, hvor butikkerne skal stille slikket, ligesom den konservative del af regeringen står i vejen for en afskaffelse af lukkeloven.

Aldrig har staten været større, mere intervenerende og dyrere end under den nuværende regering med konservativ deltagelse.

Det er tilsyneladende gået Peter Norsks næse forbi, at der findes et borgerligt parti, Liberalisterne, der vil det modsatte: Mere marked, mindre stat og lavere skatter.

Vi har bl.a. lavet et fuldt finansieret skatteudspil indeholdende en flad skat på 38 pct. og et øget personfradrag på 70.000 kr. Vi vil beskytte individet mod overflødig lovgivning og regelformynderi gennem en Grundlovsrevision, og vi vil mindske den offentlige sektor gennem øget privatisering og udlicitering; noget der er gået fuldstændig i stå under den nuværende regering. Vi vil øget konkurrence og frihandel gennem en afskaffelse af østaftalen og afskaffelse af EU’s landbrugsstøtte. Og sådan kunne jeg fortsætte med borgerlige forslag, som gør en forskel.

Share

Posted by Morten Sørensen under Det Konservative Folkeparti & Liberalisterne & Venstre | 1 Comment »

One Response to “Danmarks borgerlige parti”

  1. Morten Sørensen responded on 13 Apr 2007 at 09:11 #

    Læserbrevet er blevet optaget i dagens JP.

Comments RSS

Leave a Reply