TV-Avisen bøjer sig for islamisterne (3)

October 19th 2006 04:24 am

10. oktober skrev jeg en post om sløring af DFU’s Muhammed-tegninger.

Jeg har endnu ikke fået svar fra Lisbeth Knudsen, og får det så nok ikke. Jeg får således ikke opklaret, om det var tegningen, TV-Avisen havde sløret, eller om det var personerne bagved.

Men jeg kan alligevel fastslå, at DR har ændret politik i forhold til februar, hvor det ikke kunne komme på tale at sløre billederne jf. min post 10. oktober.

<i>”Danmarks Radio har besluttet at følge Nyhedsavisens eksempel og vil ikke længere vise den omstridte Muhammed-video fra DFU’s sommerlejr. Nu har tegningerne været vist et par gange, og vi anlægger en mere forsigtig linie fra i dag,” siger TV Avisens chef, Henrik Keith Hansen, til TV2 | Politik. Der er ingen grund til at krænke nogens religiøse følelser, når “det, der skal dokumenteres, er blevet dokumenteret”, siger han.</i>

Her bliver jeg nødt til igen at bringe DR’s pressemeddelelse fra 5. februar:

Vi har i DR valgt den kurs at bringe de 12 Muhammed-tegninger som en naturlig del af vores nyhedsdækning i forbindelse med de konkrete nyhedsindslag, hvor det har givet mening at vise tegningerne for at dokumentere, hvad sagen og den højeksplosive debat handler om, således at seerne, lytterne og læserne på et oplyst grundlag selv kan tage stilling til denne vigtige værdidebat. Alt andet ville have været en selvcensur ude af trit med de ytrings- og pressefrihedsidealer, som er en del af DRs værdigrundlag.”  

Fra at vise tegningerne som en naturlig del er DR nu gået over til at kun ville dokumentere sagen et paqr gange i starten af forløbet. Så må man jo håbe, at man ikke har været på ferie eller af anden grund kommer ind i sagen DFU-tegningerne efter et stykke tid. Den nye politik er efter min bedste overbevisning “ude af trit med de ytrings- og pressefrihedsidealer, som er en del af DRs værdigrundlag.” 

Det står endnu værre til på TV2.

<i>”Chefen for TV 2|NYHEDERNE, der ligesom DR først valgte at bringe DFU-optagelserne, da tegningerne blev en politisk diskussion, har en anden opfattelse af tegningernes rolle:

“Vi har sløret tegningerne, fordi vi har valgt, at det er sagen – og ikke billederne – der er interessant,” siger Michael Dyrby.”</i>

Skal TV2 så fremover også til at sløre jesussandaler fra Kvickly, arkivklip med Jens Jørgen Thorsens Jeusfilm, Da Vinci Mysteriet, som Opus Dei er stødt over, Life of Brian – eller er det kun, hvis man skaber sig helt hysterisk, at TV2 slører.

Til sidst kan det i øvrigt undre mig, at TV2 man kan vise sprængte menneskekroppe, druknede lig, sørgende mennesker; men en kamel med 5 pukler, der bærer navnet Mohammed, det er for skrap kost.

Hjælp mig med at forstå det.

Share

Posted by Morten Sørensen under DR & Islam & TV2 & Ytringsfrihed | 1 Comment »

One Response to “TV-Avisen bøjer sig for islamisterne (3)”

  1. JanChris responded on 20 Oct 2006 at 01:25 #

    Også i Debatten på DR2 den 12. oktober kunne man konstatere, at selvcensuren har gode kår på DR. Udgangspunktet for udsendelsen var den Muhammed-tegning i Dansk Folkeblad, hvor den store profet blev vist med rejsning, med sin 9-årige kone, Aischa, knælende foran sig. Så skulle man jo tro, at DR ville vise tegningen, men nej, den blev kun beskrevet af værten, Klaus Bundgård Povlsen.
    De fanatiske muslimske masser har altså i den grad haft held med deres forehavende – alle danske medier var over én kam enige om, hvor forargeligt det var at tegne Muhammed ved en privat fest, og ingen ville drømme om at offentliggøre karikaturer af den ufejlbarlige person i fremtiden.
    Se Klaus Bundgård Povlsen forklare den krænkende tegning på: http://www.dr.dk/Forms/Published/PlaylistGen.aspx?qid=286049&odp=true&bitrate=high (Ca. 2 min. inde i udsendelsen.)

Comments RSS

Leave a Reply