Fathi El-Abed – demokratisk muslim?

July 26th 2006 05:10 am

I dag hørte jeg P1-debat, hvor Fathi el-Abed, næstformand i Dansk-palæstinensisk Venskabsforening (Danpal) og Dan Harder, redaktør af www.israelonline.dk debatterede konflikten mellem Israel og Hizbollah/Libanon.

Foruden at være næstformand for Danpal er Fathi el-Abed også bestyrelsesmedlem (tidligere næstformand) og initiativtager til Demokratiske Muslimer. Jeg har af flere omgange talt meget varmt for Demokratiske Muslimer og det projekt, de har sat i gang.

P1-debat kan høres online på adressen http://www.dr.dk/P1/P1Debat/Udsendelser/2006/07/26151106.htm

Herunder nogle citater af Fathi el-Abed fra udsendelsen:

Ca. 2½ minut inde i udsendelsen: “Hizbollah er jo en modstandsbevægelse og har sin opbakning i befolkningen i Libanon ikke kun i Sydlibanon.

Ca. 9½ minut inde i udsendelsen: Værten: “Er Hizbollah en terrororganisation?”

Fathi el-Abed: “I den verden, jeg færdes i, da er Hizbollah bestemt ikke en terroorganisation fordi,

Værten: “Hvad er det for en verden?

Fathi el-Abed: “Det er en verden, en palastinænserverden, araberverden den del af verden, jeg kommer fra. Det med terrororganisationer, det er en definition, som er opfundet af USA og desværre påduttet EU, som fik Hizbollah og Hamas på…”

Værten: “Så Hizbollah er ikke en terrororganisation?”

Fathi el-Abed: “Ikke i den verden, jeg færdes i; det er en modstandsbevægelse i allerhøjeste grad, fordi de angriber altså først og fremmest israelske mål.

Retfærdigvis siger han lidt senere: “Jeg er ikke enig med dem rent ideologisk; jeg er helt på den anden side.

Jeg har svært ved at opfatte Fathi El-Abeds udtalelser som andet end en opbakning til Hizbollahs (og Hamas) terror. Hizbollah som helt bevidst sender raketter ind over Israel for at dræbe flest mulige jøder, og i øvrigt ønsker alle jøder jaget ud i Middelhavet. Hizbollah som har et overordnet mål om en islamisk shariastat (læs f.eks. Martin Krasnik, De Retfærdige) er i følge Fathi El-Abed en legitim modstandsbevægelse, da de går efter israelske mål, altså jøder,

Et er, hvad en ekstremist, som Fathi El-Abed mener, men jeg synes, Demokratiske Muslimer har et problem med ham i bestyrelsen. Man kan ikke være demokrat og samtidig bakke op om en terrororganisation.

Opdatering: Ser efterfølgende, at Uriasposten i torsdags havde et et indlæg om samme emne: http://www.uriasposten.net/?p=3669

Share

Posted by Morten Sørensen under Demokrati & Islam | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply