Sparekatalog i Århus

May 17th 2006 06:30 am

Det har siden august 2004 været kendt, at Århus Kommune skal spare i omegnen af 300 mio. kr. Alligevel udskudte politikerne besparelserne til budget 2007 – altså til efter kommunalvalget. Under kommunalvalget lovede alle partier, minus de konservative, guld og grønne skove. (De konservative blev herefter nærmest udslettet ved valget, har kun et mandat nu.) Ingen, foruden de konservative, turde at tale om besparelserne, som alle vidste kom.

Jeg selv trak mig som byrådskandidat for Venstre, da jeg fik “no go” fra Venstres ledelse til at komme med forslag til besparelser. Da jeg trak mig som kandidat, skrev jeg bl.a. følgende i mit brev til de andre kandidater: “Jeg vil ikke bidrage yderligere til politikerleden ved at føre en valgkamp fyldt med udgiftskrævende forslag og så som det første efter valget gennemføre en sparerunde.” Sørgerligt – men forudsigelig som bare pokker – fik jeg ret.

Nu er der så kommet et sparekataloget i Århus med ideer til besparelser på 600 mio. kr. Heraf skal politikerne så udvælge besparelser for 300 mio. kr., og folk klynker. Men til det er der bare at sige, at de har de politikere, de fortjener. Brugte den brede befolkning muligheden for at spørge ind til de nødvendige besparelser, som har været bredt omtalt i JPÅrhus siden august 2004?

Næh, de lappede valgløfterne i sig og valgte en socialdemokratisk borgmester, der kom med de mest urealistiske valgløfter.

Nu kan århusianerne lære det, kan de. Og jeg flytter fra byen 🙂 

Share

Posted by Morten Sørensen under Århus & Demokrati & Venstre | 2 Comments »

2 Responses to “Sparekatalog i Århus”

  1. Marc Perera Christensen responded on 18 May 2006 at 06:41 #

    Kære Morten

    Jeg synes da det er en skam at du flytter fra vores by. Den fortjene da at have så mange borgeligt sindede indbyggere som muligt.

    Men med hensyn til dine kommentarer vedr. sparerunder og valgkamp – så har du ret. 100 %.
    Vi forsøgte fra Konservativ side at starten debatten om kommunens prioriteringer – og dermed tage forskud på den sparerunde der nu kommer. Men ingen andre ønsker at se virkeligheden i øjnene.

    OG ja – vi konservative fik et dårligt valg – ved at fortælle folk sandheden. Det får dog ikke mig som konservativt byrådsmedlem til at ryste på hånden. For den barske sandhed er nu endelig gået op for resten af byen.

    Jeg tror og håber på at sandhed og ærlighed er dyder der kan vinde på langt sigt – men det er svært i et politisk klima – hvor det overflade og ikke dybde der tæller.

    Men som sagt – Bliv dog i vores dejlige by og kæmp for borgerlige værdier

    Marc Perera Christensen
    Byrådsmedlem, Politisk ordfører
    Det Konservative Folkeparti i Århus
    http://www.marcpc.dk
    mpc@byr.aarhus.dk

  2. Morten Sørensen responded on 19 May 2006 at 12:46 #

    Kære Marc

    Mange tak for kommentaren. For en god ordens skyld så har min flytning fra Århus ikke noget med sparerunden at gøre. Jeg har fået et godt job på B&O i Struer, og der er lidt langt at køre, hvorfor vi flytter tættere på.

    Ja, nu roste jeg jo de konservative i Århus, men jeg mindes nu også, at du blev sat godt og grundigt på plads af dit parti, da du nævnte, at børnepasning i Århus er 43% dyrere end i Odense.

    Men held og lykke med byrådsarbejdet. Det får du brug for som den eneste borgerlige i byrådet….

Comments RSS

Leave a Reply