Oplagt sparemulighed i Århus Kommune

March 24th 2006 06:30 am

24. marts kunne man i JPÅrhus læse, at Århus Kommunen har genindviet et feriecenter for ældre i Hou. I Århus Kommunes opgavedatabase kan man læse, at feriecenteret bl.a. har til formål at lave sommerophold for pensionister og efterlønsmodtagere og lægge lokaler til kurser og aktiviteter for pensionistforeninger og -klubber samt brugerråd m.v. i Århus Kommune.

Jeg under gerne ældre “fælles gymnastik, gåture, afslapning og kreative, musiske og kulturelle aktiviteter,” som der står i JPÅrhus’ artikel; men hvorfor skal det ske på kommunens initiativ og regning? Man er ikke pr. automatik svag blot fordi, man er fyldt 60 år.

Jeg vil mene, at pensionistforeninger kan finde lokaler til møder og kurser på lige fod med alle andre private foreninger, og at efterlønsmodtagere selv kan arrangere og betale for deres ferier.

I kommunens opgavedatabase kan man læse, at udgifterne til kommunens tre ferie- og kursuscentre i 2003 løb op i 4,7 mio. kr.

Genindvielsen af kursuscenteret sker samtidig med, at kommunen står overfor besparelser i omegnen af 300 mio. kr. I stedet for blot at køre grønthøsteren henover budgettet, som der er lagt op til, kunne byrådet også v.h.a. kommunens opgavedatabase finde ind til kommunens kerneopgaver og gennemføre besparelserne af den vej. Feriecentrene er en oplagt sparemulighed.

Share

Posted by Morten Sørensen under Århus & Politik | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply