Wammen ynker

March 18th 2006 06:30 am

Når Århus Byråd til efteråret skærer omkring 300 mio. kr. af det kommunale budget, er det først og fremmest regeringens skyld mener Nicolai Vammen og Flemming Knudsen (JP Århus 18/3).
 
Den nødvendige besparelser har været offentlig kendt siden august 2004, hvor JP Århus beskrev kommunens økonomiske problemer. Alligevel valgte byrådspolitikerne i 2004 og 2005 at udskyde besparelserne til efter kommunalvalget. På trods af den kendte økonomiske situation lovede Socialdemokraterne guld og grønne skove under kommunalvalget efteråret 2005, herunder bl.a. et konkret løfte om 100 mio. kr. mere til folkeskolerne og om muligt genindførelse af kostordningerne i børnehaverne. Valgløfter der helt forudsigeligt ikke kan indfries.
 
Forklaringen på, at besparelserne skyldes regeringen er ejendommelig. Flemming Knudsen beklager sig over, at kommunen ikke må øge serviceudgifterne med mere end ½%; men hvordan skulle en øgning af serviceudgifterne hjælpe kommunens miserable økonomi? (Man ser det for sig: Bankkunden der undskylder sit overtræk med, at hun ikke må gå ud og shoppe) Tværtimod vil det da gøre problemerne større med en skattestigning til følge. Men under valgkampen lovede socialdemokraterne, at de ikke ville hæve skatterne.
 
Ligeledes beklager Flemming Knudsen sig over, at regeringen ikke vil dele ud af statens overskud. At regeringen ikke deler statens overskud ud, fratager ikke byrådet ansvaret for, at have brugt flere penge, end der er kommet ind.
 
Århus Byråd bærer selv ansvaret for den miserable økonomi, som har været kendt længe, og det er ynkeligt, at Nicolai Wammen og Flemming Knudsen prøver at give regeringen skylden for, at socialdemokraterne ikke kan opfylde sine urealistiske valgløfter.

Share

Posted by Morten Sørensen under Århus & Politik | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply