Ak, ak Uffe Ellemann

March 7th 2006 04:58 am

Tak til Mr. Andersen for nedenstående citater.

Fra gårsdagens Gaardbo på P1. Uffe Ellemann er gæst, ca. 14 min inde i programmet lyder det sådan:

Gaardbo: Hvad nu hvis nogle af disse tegnere, der ikke ville levere til Blutgens bog, de simpelthen er skræmt til ikke at gøre det? Hvad nu hvis JP i virkeligheden ahr tænkt “vi skal ikke skræmmes til tavshed”.

Ellemann: Jamen jeg syntes stadigvæk, det er – som jeg vidst også fik sagt for mange måneder siden – en pubertetsagtig demonstration. At man, fordi man tror nogen er skræmt til tavshed, så skal man så sandelig gå nogle skridt videre, og sige “se hvad vi tør”.

Der er en af de meget morsomme stand-up komikere, der har været fremme med et billede, jeg egentlig syntes er ganske passende. Det er, altså hvis man kommer forbi en rockerborg, så går man jo ikke derind, og siger til rockerne derinde “I er fede og grimme, og ser dumme ud”. Så har man jo brugt sin ytringsfrihed, måske med risko for at komme på kanten af men, men der kan være helt andre konsekvenser i det…men sådan gør man jo ikke.

Gaardbo: Men så er man jo også skræmt til at lade være?

Ellemann: Ja.

—–

Jeg er målløs. Uffe erkender truslen mod ytringsfriheden fra islamismen og mener tilsyneladende, at man ikke skal gøre noget ved problemet.

Kunne man forestille sig Uffe sige: “Václav Havel vidste, at han ville provokere kommunisterne med sin pubertetsagtige menneskerettighedsbevægelse Charta 77; det var jo en voldsom provokation mod hele verdens kommunister, så han kunne have forudset fængselsstraffen, sådan noget gør man ikke. Nej problemet var, at Havel var ikke klar på global sameksistens.”

Share

Posted by Morten Sørensen under Ytringsfrihed | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply