Er Sverige et demokrati?

February 11th 2006 02:10 am

Et højreorienteret svensk partis hjemmeside, hvorpå man kan se tegninger af profeten Muhammed, er blevet lukket ned af webhotellet Levonline efter pres fra politiet og Sveriges udenrigsministerium, som frygtede, at siden ville skabe yderligere vrede blandt muslimer.

Således skriver Ritzau i dagens aviser. Man må efterhånden stille sig selv det spørgsmål, om Sverige er et demokrati? Valg i Sverige foregår på en meget særpræget måde. Læs det danske Udenrigsministeries redegørelse 010405.

Ved valgene i Sverige lægger hvert parti sine egne stemmesedler frem på valgstederne, en bunke for hvert parti. Selv om det ikke er tilladt, vil alle i lokalet således kunne holde øje med, fra hvilke(n) bunke(r) den enkelte vælger tager stemmeseddel(er) fra. British Human Rights Group har kritiseret valgsystemet, da det dels ikke kan kaldes hemmeligt valg, og der i øvrigt er store muligheder for fusk. Der er tillige mange rapporter om, at Sverigedemokraternes stemmesedler er forsvundet fra valgstederne, sådan at vælgerne slet ikke kunne stemme på partiet.

Læg dertil at Sveriges Radio pålægger dets journalister at omtale  Sverigedemokraterne med bestemte ordvalg, og at partiet ikke bliver indbudt til Sveriges tv’s public service-valgudsendelser.

Partiet får tillige ikke lov til at indrykke annoncer i aviserne; hvilket aviserne naturligvis er i deres gode ret til, men det er ikke gavnligt for en fri debat.

MS (Forhenværende fan af Uffe Ellemann-Jensen)

P.S. For en god ordens skyld må jeg hellere gøre opmærksom på, at jeg ikke sympatiserer med Sverigedemokraterne.

Share

Posted by Morten Sørensen under Demokrati & Sverige & Ytringsfrihed | 4 Comments »

4 Responses to “Er Sverige et demokrati?”

  1. von Schlichtningen responded on 11 Feb 2006 at 03:54 #

    Fremragende skrevet.

    Sverige er åbenbart ikke et demokrati. Den politisk korrekthed har nået absurde dimensioner.

  2. whodares responded on 11 Feb 2006 at 12:34 #

    Ja for tænk nu hvis folk forbandt dig med en Svensk variant af DF….Gys (rullende øjne)

  3. von Schlichtningen responded on 12 Feb 2006 at 06:05 #

    Jeg vil i øvrigt opfordre til, at den Svenske regering går af, efter den har indført censur:

    http://hmmh.blogspot.com/2006/02/war-on-freedom.html

  4. anne jensen responded on 21 Jun 2007 at 02:10 #

    For nylig blev et sjællandsk par på ferie i Sverige udsat for et usædvanlig groft overfald af en bande andengenerationsindvandrere fra Malmø-området. I svenske medier blev gerningsmændenes baggrund fortiet, da man i Sverige ikke må tale åbent om indvandrerkriminalitet. Visse politisk korrekte politikere herhjemme ønsker heller ikke sammenhængen mellem mislykket udlændingepolitik og stigende kriminalitet yderligere belyst, fordi det kunne »ophidse en debat«. Ikke desto mindre er forholdene i nabolandet værre, både med hensyn til kriminalitet og fortrængningen af dens årsager. Sverige er blevet et skræmmeeksempel på, hvor galt det kan gå, når hele den politiske elite og medierne fortrænger de virkelige problemer til fordel for en frelst attitude.

    Statistik fra Interpol viser, at »broderlandet« er det absolut mest kriminelle sted i Norden. På visse områder, f.eks. mord, tyveri og grov vold, overgår svenskerne sågar amerikanerne. Således begås i Sverige næsten dobbelt så mange mord i forhold til indbyggertallet som i USA. Sammenligner man med de andre nordiske lande begås der flere mord og grove overfald i Sverige end i Danmark, Norge og Finland tilsammen. Voldtægt forekommer også hyppigere i det såkaldte mønsterland end i Danmark.
    På grundlag af informationer fra Interpols hjemmeside (www.interpol.com) kan man opstille følgende statistik over antallet af kriminelle gerninger i forhold til indbyggertallet år 2001 (Norges tal er fra år 2000):

    Tallene skal naturligvis vurderes med forbehold for forskelle i landenes registreringsmåde. F.eks. vurderes »grov vold« forskelligt i de enkelte lande. Ikke desto mindre taler de deres klare sprog. Sverige er i dag et mere brutalt samfund end nogensinde før. Samtidig er folkehjemmet dét nordiske land med den mest liberale udlændingepolitik og det største antal udlændinge. Den høje kriminalitet skyldes nok ikke kun den store tilstrømning af udlændinge, som ikke kan integreres, men naturligvis er der en sammenhæng. Den polarisering og brutalisering, som præger det svenske samfund, hænger også direkte eller indirekte sammen med landets uansvarlige udlændingepolitik. Tilsvarende er det nok meget sigende, at landet med den hidtil mest restriktive udlændingepolitik i Norden – nemlig Finland – også er det nordiske land, der har den laveste kriminalitet.

Comments RSS

Leave a Reply