Mærkelig skattedebat

January 28th 2006 04:23 am

Jeg er forvirret på et højere plan.

I 10 år kritiserede V og K SR-regeringens skattepolitik, hvorefter man straks efter regeringsskiftet v.h.a. skattestoppet ophøjede slutresultatet af 10 års SR-regering til noget uforanderlig. Skattestoppet giver kun mening, hvis regeringen mener, at vi havde et retfærdigt skattesystem før valget, for skattestoppet hindrer enhver omlægning af skattesystemet.

Så skulle man tro, at S og R faktisk var tilfredse med skattestoppet. Partierne tabte regeringsmagten i 2001; men den nye regering satte hele sin troværdighed ind på ikke at ændre deres skattepolitik. Men nej, skattestoppet var skrækkeligt.

Nu har Socialdemokraterne så tilsluttet sig skattestoppet, altså tilsluttet at man ikke må ændre på det skattesystem, som er resultatet af 10 års SR-regering, og Venstre kalder det for en stor sejr for Venstre.

Blev indlægget lidt forvirret, så skyldes det måske, at skattedebatten i Danmark er mærkelig. Nej så er der flere visioner i Liberalisternes skatteudspil.

MS

P.S. Jeg ved godt, at skattestoppet via fastfrysning af ejendomsskatter og grønne afgifter langsomt føre til en samlet procentvis skattelettelse. Men disse lettelser er så minimale, at det ikke ændrer ved det overordnede billede af, at det intet er sket på skatteområdet siden regeringsskiftet i 2001. Skattelettelserne kommer i øvrigt ikke der, hvor man politisk har bestemt, at de vil gøre mest gavn eller være mest retfærdige. Skattelettelserne kommer der, hvor de passede ind i Venstres valgstrategi om et letforståeligt budskab.

Share

Posted by Morten Sørensen under Politik & Skat & Socialdemokraterne & Venstre | No Comments »

Comments RSS

Leave a Reply