De røde lejesvende i DR

January 4th 2006 10:56 am

For tiden hører jeg en del P1, og jeg er sikker på, at Erhard Jacobsen ligger og roterer i sin grav. P1 kammer for øjeblikket over i antiamerikanisme. To eksempler.

I dag hørte jeg (via podcast) Orienterings “International politik i året der gik”. Næsten hele programmet handlede direkte eller indirekte om USA. Direkte med den sædvanlige unuancerede kritik af USA og Bush i særdeleshed. Og indirekte, som da man skulle fortælle om Sydamerika i årets løb, hvor det hele handlede om Sydamerikas forhold til USA. USA var naturligvis skurken og de nye socialistiske ledere heltene.

Selv da man skulle behandle Kofi Annans rolle i olie for mad skandalen, blev der plads til lidt USA-kritik. Når sagen blev så stor, var det ikke mindst fordi, USA havde en interesse i at svække Kofi Annan og få fokus væk fra Irak. Jow jow.

Det andet og helt groteske eksempel er programmet Læst og Påtalt med Egon Clausen. Lige før jul havde Egon Clausen fået det skidt af at læse en bog om, der påstod, at CIA mere eller mindre selv stod bog 11. september. CIA skulle have kendt til det hele i følge bogen men ikke forhindret det, da en terrorhandling ville få opbakningen til Bush til at stige. Egon Clausen havde fået det skidt, fordi bogen virkede meget overbevisende.

Lige gyldig hvad emnet er, kan Egon Clausen dreje emnet over til en kritik af enten Bush eller VK-regeringen. I det seneste program anmeldte han en bog om, hvordan babyer oplever verdenen. Selv dette emne kunne han udnytte til et angreb på VK-regeringen og dens lærerplaner for børnehaver.

MS

Share

Posted by Morten Sørensen under DR | 2 Comments »

2 Responses to “De røde lejesvende i DR”

  1. hej søren responded on 05 Sep 2007 at 08:59 #

    hej
    jeg kan se at det med cia virker en smule langt ude. Nu har jeg aldig hørt P1 men jeg tror at det er noget om snakken med hensyn til det med USA jeg kunne tænke mig at vide hvad du selv mener i sammenhæng med USA. Da du tilsyneladende ikke er enig med ham fra P1

  2. Morten Sørensen responded on 05 Sep 2007 at 10:56 #

    Jeg mener, at anklagen om, at CIA, Bush eller andre amerikanere skulle have kendt til 9/11 men ikke forhindret det for at få større opbakning til Bush, er horrible.

    De er på niveau med, at vi ikke har været på månen, at udrydelsen af jøder ikke har fundet af sted og at Elvis lever. Der er ikke skyggen af bevis på påstandene.

Comments RSS

Leave a Reply